AlphaTauri „are motive să fie entuziasmată” înainte de sezonul 2021

AlphaTauri a fost unul dintre protagoniștii-surpriză ai testelor de pre-sezon 2021, monopostul AT02 al echipei italiene rulând rapid și fără cusur în cele trei zile din Bahrain. Și după cele cîteva surprize oferite în 2020, liderul echipei, Pierre Gasly, speră la și mai multe în 2021.

Câștigătorul Marelui Premiu al Italiei din 2020, Gasly a fost în fruntea clasamentului cu cele 237 de tururi de pistă. Având în vedere că francezul și noul coechipier debutant, Yuki Tsunoda, au arătat că sunt nu doar rapizi , ci și siguri pe ei, Gasly a fost într-o dispoziție de zile mari la încheierea testului. ”Avem o combinație bună”, a afirmat Gasly. „Încercăm să lucrăm acolo unde trebuie să lucrăm, deoarece această mașină, chiar dacă pare a fi destul de bună, există încă domenii pe care trebuie să le îmbunătățim. Cred însă că avem motive întemeiate pentru a fi entuziasmați și sper că vom avea performanțe puternice la începutul sezonului, pentru că va fi important”.
Gasly a adăugat: ”Sunt foarte încântat. „Am reușit să facem tot programul pe care am vrut să-l facem. Cred că avem o idee despre ce mai avem de făcut și ce trebuie să îmbunătățim, care sunt punctele noastre forte. A fost cu adevărat pozitiv”.

Performanțele lui Gasly și Tsunoda în Bahrain au alimentat speculațiile legate de faptul că AlphaTauri ar putea lupta, în acest sezon, pentru lauri la mijlocul terenului împotriva celor de la McLaren și Aston Martin.