AlphaTauri e mai mult decât o simplă rebranduire?

După ce AlphaTauri și-a dezvăluit monopostul AT01 F1 din 2020 de Ziua Îndrăgostiților, există câteva întrebări care merg de la rebranduirea în sine mașinii în sine până la țintele echipei pentru sezonul viitor.

Ce este AlphaTauri?

Este o întrebare care explică motivul pentru care fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, a decis să înlăture numele Toro Rosso, pe care l-a folosit de când a achiziționat Minardi ca a doua echipă înainte de sezonul 2006, în favoarea promovării liniei sale de modă fondată acum patru ani.

Pentru Red Bull F1 este la fel de mult un exercițiu de marketing, dar și o urmărire a victoriei și a excelenței tehnice, așa că o astfel de mișcare nu este o surpriză. Ea arată că echipa cu baza la Faenza încă îi folosește lui Mateschitz. Dar, în timp ce există o mulțime de schimbări din exterior, rămâne o echipă de curse mică dar dedicată, adevărată. „Ne concentrăm chiar mai mult, pe măsură ce avem un partener nou, suntem un ambasador al acestui brand, trebuie să facem performanțe. Motivația în echipă este mare”, spune șeful echipei, Franz Tost.

Ce poate realiza AlphaTauri anul acesta?

Fosta lor trupă, Toro Rosso, a realizat cel mai bun final al sezonului trecut, când a terminat pe locul șase în campionatul constructorilor, Gasly și Kvyat au ajuns, fiecare, pe un podium, așa că Tost și-a propus să meargă și mai bine în acest an. Primul indiciu dacă tot efortul lor se va veda când monopostul din 2020 va fi dezvăluit pentru prima dată (lansarea s-a făcut cu un monpost din 2019 cu unele modificări aerodinamice 2020 și cu o nouă livrea).

Ce țintește Gasly după victoria de anul trecut?

Poate a fost doar norocos, dar Gasly a ajuns pe podium în Formula 1 în Brazilia, iar acum și-a propus să continue acest trend.