„Am luat o decizie și am greșit”

„Am luat decizia … am gresit. Nu am anticipat ca si consecinta plecarea de pe ultima pozitie de pe grila” a declarat Martin Whitmarsh.

El a mai spus ca nu a inteles pe deplin regulile Federatie Internationale de Automobilism (FIA) si acest lucru a dus la pasul gresit facut de echipa.

„Acuma pot spune cunoscand lucrurile ca as fi putut sa iau o decizie diferita, si Lewis ar fi putut sa vina in boxe la sfarsitul turului de incalzire fara sa mai efectueze un tur rapid. Sincer nu m-am asteptat la penalizarea pe care am primit-o. Este dificil sa masori cantitatea de benzina din rezervorul masinii si nu sti niciodata daca esti corect sau nu in aprecierea ta. Datele aratau ca in rezervor nu era asa de multa benzina cata consideram noi ca este.”

El spus ca avea cunostinta de regula ca trebuie sa fie minim 1 litru de benzina la sfarsitul calificarilor in masina. „Oricare ar fi fost rezultatul, eu as fi fost stanjenit. Trebuia insa sa fim siguri ca nu gresim.”

Daca Hamilton s-ar fi intors la boxe fara sa efectueze cel mai rapid tur, atunci ar fi avut benzina necesara in rezervorul masinii. Ar fi pierdut prima si a doua pozitie oricum, dar nu ar fi plecat de pe ultima pozitie a grilei.