Andretti despre Hamilton și campania sa anti-rasism: Creează o problemă care nu există

În ultimele săptămâni, Lewis Hamilton a devenit vârful de lance al unei ample campanii împotriva rasismului în Formula 1 și numai. A făcut-o și pe rețelele de socializare și în debutul sezonului MP al Austriei. Mai mult, britanicul a făcut salutul celor de la „Black Power” (cu pumnul ridicat) pe podiumul din Austria. Fostul campion mondial Mario Andretti consideră însă că Hamilton merge prea departe cu asta.

„Îl respect foarte mult pe Lewis, dar de ce să devin militant? El a fost dintotdeauna acceptat și a câștigat respectul întregii lumi. Simt așa și cred că el creează o problemă care nu există”, a declarat ultimul campion mondial american în ziarul chilian El Mercurio.

”Ce crezi că se va întâmpla dacă îți vopsești mașina în negru? Am întâlnit piloți de diferite origini și rase și mereu i-am întâmpinat cu brațele deschise. În sporturile cu motor, indiferent de culoare, locul trebuie câștigat cu rezultate. Și asta se aplică tuturor”, a continuat Andretti.

În final, el a denunțat faptul că în acest moment sportul este dominat de politică. El a dat ca exemplu incidentul din garajul pilotului afro-american Bubba Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR, despre care a spus că, deși a fost prezentat la știri drept un incident rasist, în cele din urmă s-a dovedit a fi un balon de săpun.

Un comentariu

  1. Post By victor L

    Subscriu la spusele lui Andretti.

Comments are closed.