Anthony Davidson a suferit un grav accident în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Luand parte in legendara cursa de anduranta de la Le Mans intr-o masina prototip Toyota TS030 Hybrid, masina lui Davidson s-a rostogolit in aer in virajul Mulsanne Corner la contactul cu o masina Ferrari pe care o depasea cu un tur.

Impactul a fost foarte puternic cu barierele de protectie, astfel ca echipa medicala a avut nevoie de cateva minute sa il scoata din masina si sa il transporte la spital. Aici s-a constatat ca el are doua vertebre rupte datoria impactului.

„M-am simtit si mai bine, asta e sigur” a declarat Davidson, care va ramane in spital cel putin pana Miercuri, pentru Toyota Motorsport. „Am ceva dureri in zona lombara, in zona de mijloc a spatelui. Acesta este singurul loc care doare cu adevarat deci am fost norocos.”

El a mai adaugat: „in principiu am doua vertebre rupte T11 si T12. Doctorii spun ca media de recuperare este de circa 3 luni de zile, dar acesata statistica se refera la o persoana normala si nu la un sportiv profesionist sau la un atlet. Va dura circa 3 saptamani pana va disparea durerea si pana am sa imi pot recapata mobilitatea inapoi complet.”

Legat de accident el a declarat: „am trecut aproape in intregime de masina Ferrari inainte de inceperea virajului. Inainte am trecut de un Corvette si un Ferrari ce erau conduse de soferi profesionisti care se luptau unul cu celalalt si am presupus ca si masina Ferrari din fata facea parte din grupul lor. Cand am ajuns in dreptul lui mi-am dat seama ca acest Ferrari era condus de un amator. Dar nu am fost ingrijorat, am simtit ca miscarea mea este una permisa si am crezut ca el va sta in partea stanga ceea ce parea ca si face. Am franat in curba si aproape de iesirea din curba am simtit un contact in stanga spate. Instantaneu am derapat si am ajuns in aer unde m-am rostogolit. Cand am ajuns jos am simtit o lovitura sus in coloana. Aveam inca ochii inchisi si mainile jos de pe volan in pozitia de imbratisare. Cand am redeschis ochii am realizat ca inca traiesc dar simteam o durere. Simteam ca imi pot misca picioarele si ca totul functiona. Am stiut ca trebuie sa stau in masina, in special din cauza durerii de spate dar initial am avut senzatia de panica si claustrofobie si imi doream doar sa ies din masina.A fost foarte ciudat. Am lovit usa care era deschisa si am incercat sa ma strecor afara din masina cu grija, dar cand m-am intins sa ies atunci am vazut ca medicii sunt acolo.

Mai jos filmul accidentului: