Anunțul momentului: MP din Mexico City rămâne în calendarul F1 cel puțin până în 2025!

F1 a confirmat prelungirea contractului cu încă trei ani pentru a menține Marele Premiu al Mexico City în calendarul curselor de Formula 1 până în 2025.

Contractul existent între F1, Guvernul din Mexico City și promotorii de evenimente Corporación Interamericana de Entretenimiento (CIE) trebuia să expire după cursa din acest week-end, de la Autódromo Hermanos Rodríguez.

Dar viitorul, pe termen scurt, al evenimentului din Mexico City este acum sigur, F1 anunțând o nouă înțelegere care poziționează locația în calendarul curselor și în anii 2023, 2024 și 2025.

„Sunt foarte încântat să anunț că Formula 1 va continua să concureze în Mexico City în următorii trei ani, în cadrul acestui nou acord”, a declarat directorul executiv al F1, Stefano Domenicali.

„În fiecare an, cursa atrage un număr mare de fani, iar atmosfera este incredibilă și știu că toată lumea va fi entuziasmată de această veste”, a subliniat el.

Evenimentul a fost numit anterior Marele Premiu al Mexicului, dar s-a schimbat la începutul ultimului contract pe trei ani, după ce guvernul federal și-a retras finanțarea.