Apostrofări şi jicniri între campioni mondiali

Desi sunt genul de stiri care nu ne plac si care nu tin strict de Formula 1 totusi vom publica si stirea de mai jos.

Vettel a catalogat miscarea facuta de Hamilton care l-a depasit cand era cu un tur in urma ca fiind o miscare stupida si fara sens. Mult mai elegant, Hamilton a spus ca acest lucru arata maturiatea lui Vettel. Christian Horner a recunoscut ca miscarea lui Lewis a fost acceptabila si ii gaseste scuze lui Vettel.

Vettel ne convinge ca este un pilot foarte bun, stiam ca este multa presiune asupra lui in Germania, ca vrea sa treaca in fata lui Webber, ca numai victoria conta si totusi a mers bine. A gresit cu aceea depasire, dar nu a mai fost timp sa ii spuna de la boxe ca nu este in regula si sa cedeze locul, mai era doar un tur. Si e tanar, dar, dar pacat ca nu se controleaza si nu lasa sa treaca cateva ore pana sa faca comentarii, sa fie mai detasat.

Sigur ca cei care il plac pe Vettel gasesc scuzabil si chiar justificat comportamentul lui, cei care nu il plac spun ca e un om fara caracter.

Partea buna este ca aceste iesiri mai au inca loc intr-un sport barbatesc si care este dominat de regulile comportamenului corect politic si in care trebuie sa ai grija sa nu intri in gura presei. Faptul ca se mai intampla si din acestea arata ca inca sunt oameni si nu doar niste imagini de marketing. Sa ne mai amintim ca se sarea la bataie inainte si intre caractere puternice.

Parte rea este ca jicnirile nu sunt sanatoase fiindca daca se intampla asta la acest nivel atunci noi ceilalti oricand ne putem justifica injuraturile la adresa lui X sau Y in trafic, la lucru, etc sub pretextul ca noi nu suntem campioni mondiali si daca si ei fac asa apai noi … asta cei care ii iau modele in viata pe cei de la televizor.

 

 

9 comentarii

 1. Cu tot respectul…dar acest „text” numai articol nu se poate numi …nu coborati standardul, mai bine mai rare si bune decat multe si proaste.

 2. Post By daniel

  mc nu sint de acord cu tine.
  Articolul este scris pe baza declaratiilor date imediat dupa cursa de catre Vettel. Vettel s-a comportat indecent atat fata de Lewis (a carui manevra de depasire este perfect regulamentara) cat si fata de Jenson (depasire in afara traseului). A vrut multe insa nu a avut nici o sansa in Germania, tocmai la el acasa.
  Si nu as vrea sa reamintesc ca nu e la prima abatere in cariera cand isi jigneste colegii de „platou”.
  Probabil incepe sa realizeze ca titul la piloti anul asta va fi tot mai departe de el. Vrei multe dar nu poti si conduci nervos. Suna cunoscut ?

  1. Ai dreptate.Dar ce sens a avut depasirea lui Lwis asupra lui Vettel?

   1. Post By Ciprian

    Daca ai o pozitie slaba in cursa nu inseamna ca nu mai poti lupta. Asa cine este mai jos de locul 12 sa se opreasca ca nu are sanse la puncte? A aratat ca ii place sa alerge si a strans informatii si a facut ce putea sa faca. Nu poti sa ii ceri unui pilot sa mearga mai incet decat poate sa o faca daca nu are motive.

 3. A fost destul sa citesc „jicniri” in titlu sa nu mai citesc articolul.

  1. Mai lula ma parca esti de la curtea constitutionala a limbii romane. Acad romana spune ca ambele forme sunt corecte. Am vazut ca ai vreo 5 comentarii si toate pe aceasi tema, sa vezi greselile. Tipic sudist.

   1. Post By F1 Manager

    Dan si noi stim la fel, da daca am gresit scuze. Te rog insa sa nu jic(g)nim pe nimeni de pe forum. Numai noi avem dreptul la asa ceva ;). Treaba cu sudistii jig(c)neste un sfert de tara sau de lume depinde la cine te referi.

    1. Testul google.ro:
     „Aţi dorit să scrieţi: jigniri”
     Search: jicniri Aproximativ 20.000 (de) rezultate (0,20 secunde)
     Search: jigniri Aproximativ 585.000 (de) rezultate (0,09 secunde)
     Daca am comentat, inseamna ca citesc. Daca am comentat inseamna ca autorii acestui forum scriu lucruri bine, dar se mai intampla sa le scape cate ceva. Si daca pot sa ii ajut cu ceva, de ce nu, e gratis. Din sud sau din nord de unde o veni.

 4. Post By F1 Manager

  Forma corecta si consacrata este intr-adevar jiGniri. Dar nu este gresit nici jicniri. In textele din perioada interbelica la mari carturari apare adeseori cuvantul jicniri. Multumesc oricum pentru observatie si speram sa reveniti si cu comentarii pe fondul articolelor.

Comments are closed.