Aston Martin și Honda confirmă acordul de colaborare în F1 începând din 2026

Așa cum era de așteptat, Aston Martin și Honda au anunțat, miercuri, la Tokyo, că se vor uni și vor face echipă odată cu noile regulamente privind motoarele de Formula 1 în 2026. Aston Martin F1, care în trecut a concurat sub numele Force Indi și Racing Point, a rămas fidelă Mercedes începând cu 2009. Dar dechipa de la Silverstone va deveni reprezentantul Honda din 2026.

Honda – al cărui partener actual, Red Bull, se va baza pe propria sa unitate de putere dezvoltată de Red Bull Powertrains cu contribuția partenerului de marcă Ford – a luat în considerare un acord alternativ pentru 2026. ”Honda este o companie cu o istorie de creștere în spate, acceptând provocări și câștigând curse de clasă mondială”, a declarat CEO-ul Honda, Toshihiro Mibe.

Cu noile reglementări din 2026, cheia câștigului va fi un motor electric compact, ușor și de mare putere, cu o baterie de înaltă performanță, capabilă să gestioneze puterea rapidă, precum și tehnologia de management al energiei. Honda și noul nostru partener, Aston Martin F1, împărtășesc aceeași atitudine sinceră și hotărâre de a câștiga, așa că, începând cu sezonul 2026, vom lucra împreună și vom lupta pentru titlu ca Aston Martin Aramco Honda”, a subliniat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.