Australianul Oscar Piastri, confirmat ca pilot de rezervă pentru sezonul 2022

Australianul Oscar Piastri e cu un pas mai aproape de un loc în cursa de Formula 1, după ce Alpine l-a promovat în rolul de pilot de rezervă pentru 2022.

În vârstă de 20 de ani, Piastri s-a alăturat Academiei Alpine în 2020, după ce a triumfat în seria Renault Eurocup 2019 și a câștigat titlul în F3 la prima sa încercare, în 2020.

Pilotul australian a urcat în F2 anul acesta și în prezent conduce campionatul cu două runde rămase pînă la sfîrșit, după ce a înregistrat trei victorii, șapte podiumuri și trei pole-position.

În rolul de pilot de rezervă, Alpine spune că va avea un „program amplu de testare pentru a-și continua pregătirea și antrenamentul în vederea ocupării unui viitor scaun în Formula 1”.

”Sunt foarte încântat să mă alătur echipei Alpine ca pilot de rezervă”, a spus Piastri. „Aștept să fiu și mai mult implicat în echipă și să contribui la succesul pe care îl preconizăm sezonul viitor. „Rolul de pilot de rezervă este următorul pas către obiectivul meu de a avea un loc de cursă în 2023, ceea ce este foarte interesant. Simt că sunt pregătit pentru Formula 1, după experiența de pe pistă, dar vom pune la punct un program substanțial de teste pentru a continua să mă dezvolt”, a declarat australianul.

În cazul în care Alpine și Fernando Alonso aleg să continue pe același drum și după 2022, anul în care pilotului spaniol îi expiră contractul, producătorul francez l-ar putea promova pe Piastri. Mai multe alte contracte urmează să fie reînnoite, așa că mutarea sa la o altă echipă rămîne o opțiune puternică, dacă Alonso va rămâne alături de Ocon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.