Avancronica MP al Mexicului

A doua oprire a Formulei 1 pe continentul american va avea loc la Mexico City pe circuitul ce poartă numele a doi frați, Pedro și Ricardo Rodriguez: frați care sunt eroi ai motorsportului local, în anii 1960 și 1970. Pista, localizată în zona de vest a orașului, are cu puțin peste patru kilometri lungime, 17 viraje și se află la peste 2000m altitudine. Aceasta are un efect important asupra performanțelor mașinii, aerul mai rarefiat reducând drag-ul și de asemenea forța de apăsare aerodinamică. Drept rezultat, setările aero ale mașinilor vor fi similare cu cele de pe circuitele cu apăsare aerodinamică mare – dar cu un efect mai redus asupra pneurilor. Aderența oferită de asfalt nu oferă avantaje, abrazivitatea fiind printre cele mai reduse din calendar.

Anul acesta am decis să aducem cele mai soft compoziții în Mexic – C3, C4 și C5 – după o reflecție atentă pe baza informațiilor de anul trecut, precum și pe simulările pe care ni le-au oferit echipele. Aceasta ar trebui să ducă la o mai largă varietate de strategii în cursă, deschizându-se totodată ușa și pentru strategii cu câte două opriri. Anul trecut, când am ales C2, C3 și C4, aproape toți piloții au oprit o singură dată, utilizând în principal soft și medium.

Mexic ne oferă de asemenea șansa de a testa o nouă variantă a compoziției C4 alături de toate echipele. Pe parcursul celor două ore de antrenamente de vineri fiecare pilot va avea câte două seturi din aceste pneuri prototip pentru a le utiliza după dorință. Odată ce vom analiza datele, vom decide dacă vrem sau nu să omologăm această variantă pentru 2024.