Avancronica MP de la Singapore

„Ultima etapă a acestui lung sezon, ce poartă Formula 1 pe trei continente și 16 zone orare diferite, începe cu Singapore în acest weekend. Aceasta a fost prima cursă desfășurată pe lumină artificială: idee ce a fost apoi urmată și de alții, sub diverse forme. Din punct de vedere tehnic, Marina Bay este un circuit stradal tipic: foarte virajat (cu 19 viraje, multe dintre ele la 90 de grade) și puține zone de eșapare. Drept rezultat, chiar și cea mai mică greșeală poate fi costisitoare, în timp ce layoutul pistei obligă mașinile să ruleze cu un grad ridicat de apăsare. Anul acesta, turul de pistă are o nouă configurație grație noilor construcții din zona Marina Bay: parte din pistă care includea virajele 16 și 19 este acum o linie dreaptă, lungă de aproape 400m. Această schimbare va face turul de pistă mai rapid. În primul rând pentru că lungimea totală este acum mai mică de cinci kilometri și în al doilea rând pentru că layout-ul a devenit mult mai cursiv. Trebuie însă să așteptăm ca să vedem dacă aceste schimbări vor influența strategiile, deoarece, în teorie – se creează noi oportunități pentru depășire – acestea fiind complicate dacă nu ai o mașină mult mai rapidă.

Această pistă nu stresează în mod special pneurile în privința încărcării, dar pneurile spate trebuie atent manageriate de-a lungul perioadelor de tracțiune cțnd se iese din virajele lente. Temperaturile sunt de obicei ridicate, Singapore fiind la doar 15 de kilometri de ecuator. Această situație crește riscul de supraîncălzire: nu doar pentru pneuri dar și pentru restul, inclusiv componente mecanice și desigur, pilotul.”

CARACTERISTICILE PISTEI

PNEURILE ȘI PISTA

  • Așa cum a fost cazul pentru toate celelalte circuite stradale de anul acesta, Pirelli va aduce la Singapore cel mai moale trio de compoziții: C3 ca P Zero Alb hard, C4 ca P Zero medium și C5 ca P Zero Roșu soft.
  • Grand Prix Singapore are loc pe timpul nopții, începând la ora locală 20.00. Umiditatea ridicată, temperaturile înalte și retenția de căldură datorită zidurilor de protecție de pe marginea pistei fac din aceasta o cursă foarte solicitantă pentru piloți.
  • Layout-ul a fost modificat anul acesta, cu secțiunea dintre virajele 16 și 19 schimbată într-o linie dreaptă lungă de 397m. Aceasta înseamnă că avem un număr mai mic de viraje, 19 față de 23, în timp ce lungimea totală a turului este acum de 4,940km (comparativ cu 5,063km inainte). Cursa a fost extinsă la 62 de tururi: cu un tur mai mult decât anul trecut.
  • Existnă numeroase zone cu marcaj stradal, specific drumurilor publice și capace de canal, ceea ce afectează adeseori nivelul de aderență pe Marina Bay: în special dacă plouă.
  • Strategia cu o singură oprire este prioritaro, deoarece prin oprirea la boxe se pierd aproximativ 28 de secunde, cel mai mult din întreg sezonul, alături de Imola. Cea mai dură compoziție disponibilă este în mod normal pneul preferat pentru cursă, dacă pista rămâne uscată.
  • Ca și în cazul altor piste stradale, poziția pe grilă este crucială pentru un finish bun, date fiind posibilitățile limitate pentru depășire. Calificările tind să aibă o influență mare asupra rezultatului final.
  • Anul trecut, startul a fost amânat cu o oră datorită unei furtuni care a lovit Marina Bay cu câteva minute înainte de formarea grilei. Mașinile au luat startul pe pneuri intermediare și apoi au trecut pe medium și soft – un Safety Car Virtual inlfuențând strategiile.
  • Prima ediție a Singapore Grand Prix s-a desfășurat în 2008. De atunci cursa a avt loc de 12 ori, cu apuză în 2020 și 2021, datorită pandemiei de Covid-19. Au fost cinci câștigători în total: Sebastian Vettel (cinci victorii), Lewis Hamilton (patru victorii), fernando Alonso (două victorii) și Nico Rosberg și Sergio Perez cu câte una. Echipele cu cele mai multe victorii aici sunt Mercedes și Red Bull, cu câte patru, în timp ce Ferrari are cele mai multe pole-position: șase.