Avertisment pentru Perez, după înlăturarea lui de Vries de la Alpha Tauri

Red Bull a apăsat pedala de accelerație, punându-l pe liber pe pilotul Nyck de Vries la AlphaTauri. Sergio Perez (Red Bull) mai este în siguranță?

Consilierul Red Bull Motorsport, Helmut Marko, a avertizat că Sergio Perez trebuie să-și îmbunătățească forma în calificări pentru a rămâne în echipă. Cu toate acestea, austriacul a insistat că nu ar avea sens să-l schimbe, în acest moment, pe pilotul pe mexican, în ciuda faptului că nu pare deloc în formă.

Perez își menține locul al doilea în clasamentul piloților F1, deși a trebuit să riposteze din poziții slabe obținute în calificări. În timp ce co-echipierul său, Max Verstappen, lider în campionat, a ocupat cinci pole-position la rând, Perez nu a reușit să ajungă printre primii trei, cu rezultate nesatisfăcătoare, diferența dintre cei doi în clasament fiind acum de 99 de puncte după 10 curse.

Ușa rotativă a Red Bull a început să se miște după Marele Premiu al Marii Britanii, când s-a anunțat că al treilea pilot, Daniel Ricciardo, va fi promovat în locul lui Nyck de Vries, la AlphaTauri.

Nu ar avea sens”

Evaluând viitorul lui Perez ca și co-echipier al lui Verstappen, Marko a declarat: „Checo este al doilea în campionatul mondial, așa că nu ar avea sens să scapi de el acum. Cursa lui a fost bună și la Silverstone, dar trebuie să se îmbunătățească în calificări”.

Cel mai probabil, Ricciardo va fi un factor suplimentar de presiune pentru Perez, dar Marko susține că australianul, de opt ori câștigător al Grand Prix-urilor de F1, nu trebuie să dovedească ceva cu AlphaTauri. „Trebuie să vedem la Ricciardo cum se compară cu Tsunoda”, a adăugat Marko. ”Cred că Yuki este subestimat de mulți. AlphaTauri nu este o mașină ușor de condus, dar Yuki a demonstrat că este posibil să obții rezultate bune”, a afirmat el.

Un comentariu

  1. Sergio Perez se afla in pozitii bune in curse, aratand o putere mai mare decat a incercat in calificari. Este binevenita sugestia domnului Marko de a-si imbunatati performantele in calificari si sunt curios sa vedem cum evolueaza situatia in viitorul apropiat. Pana atunci, sunt increzator in abilitatea lui Perez de a nu se lasa intimitat de ricciardo si de a se bucura de marele rezultat in campionatul acestui an.

Comments are closed.