Berger: Hamilton va concura mai ușor cu Verstappen, decât cu un coechipier

Fostul pilot de Formula 1, Gerhard Berger, consideră că va fi „mai ușor” pentru Lewis Hamilton să lupte cu un rival dintr-o altă echipă, decât cu un coechipier.

Hamilton și Verstappen vor fi umar la umar pentru titlul de Campion Mondial în acest sezon, într-o bătălie care ar putea escalada la aceleași niveluri de tensiune pe care Hamilton le-a experimentat în 2016, când a pierdut cu ușurință titlul în fața coechipierului său de atunci, Nico Rosberg.

Dar Berger consideră că lui Hamilton îi va fi mai ușor să rivalizeze cu cineva dintr-o altă echipă, decât să fie nevoit să intre într-o luptă internă la Mercedes pentru titlul Canpionatului Piloților.

„Este mult mai ușor pentru Lewis să concureze cu Max”, pentru că întotdeauna ești mai impulsionat să câștigi când rivalul tău se află într-o altă mașină. Este vorba dacă vei termina înaintea lui”,a spus Berger.
„Dar cînd ești învins de un Nico Rosberg din aceeași echipă, este mai curînd un fel de insultă.”

O serie de greșeli s-au strecurat în anumite etape, în ambele părți ale luptei pentru titlu, Hamilton fiind ultimul care a pierdut puncte prețioase după ce a lovit accidental comutatorul de frână la reînceperea Marelui Premiu al Azerbaidjanului.

„Este interesant că Mercedes slăbește din când în când sub presiunea Red Bull. Apoi vine Ferrari din lateral sau McLaren, care fac o treabă foarte bună cu Norris!”, spune Berger.