Bernie Ecclestone: „Este tragic că nu se recunosc meritele celor ce au clădit echipa Mercedes”

Bernie Ecclestone spune că este „tragic” faptul că cei care au pus bazele dominării totale a Mercedes-ului în Formula 1 nu primesc creditul meritat.

În timp ce Lewis Hamilton își croiește drumul catre cel de-al șaptele titlu de campion mondial in acest an, după ce a depășit ultima dată recordul de 91 de victorii al lui Michael Schumacher Ecclestone a spus că pilotul britanic „le merită”.

„Dar îl compar cu un jucător de poker care are întotdeauna patru ași în mână”, a declarat omul de 90 de ani pentru Sport1. „Joaca poker și ceilalți transpiră. Aș vrea să-l văd într-o echipă cu Max Verstappen. Apoi am vedea dacă ar mai face atât de puține greșeli”.

Deși acum Hamilton depășește recordurile istorice ale lui Schumacher, Ecclestone spune că marele german a ajutat să pună bazele dominanței Mercedes.

„El (Schumacher) știa că, la fel ca la Ferrari, a trebuit să facă mai întâi o muncă de dezvoltare. Deci, este aproape tragic că alți oameni beneficiază acum de aceasta”, a spus Ecclestone. „De asemenea, Toto Wolff și toți ceilalți”, a adăugat el. „Nu vreau să diminuez performanța tuturor celor implicați, dar în 2014 tot ce trebuiau să facă era să se culce în patul pe care Ross Brawn și Michael – și alții – l-au făcut pentru ei.”

„Realizarea realizării a fost mai mult despre menținerea acestui nivel. Niki Lauda a adus o mare contribuție la asta, dar motorul Mercedes a dus mai mult de jumătate din luptă”.

Ecclestone a anunțat, de asemenea, că fiul lui Schumacher, Mick „va fi în Formula 1 anul viitor” – dar a avertizat că Formula 1 nu ar trebui să „aștepte prea mult de la el”. „Ceea ce aflu despre el este ca e un băiat foarte drăguț, care face o treabă bună”, a spus Ecclestone. „Ceea ce se remarcă, de asemenea, este că devine o revelatie în al doilea sezon la fiecare categorie.”

„Este diferit cu tatăl său”, a adăugat el. „A fost întotdeauna extrem de rapid imediat (Michael). Îmi amintesc prima sa sesiune de antrenament (a lui Michael) la Spa, unde a ajuns în elita lumii cu Jordanul de nicăieri. S-a dus la comisari după prima sa sesiune de antrenament pentru că Alain Prost a spus că l-a blocat și el (Schumacher) a încetinit apoi din răzbunare.”

„Alain nu-i venea să creadă, dar eu imi frecam mâinile – acesta este exact germanul pe care îl doream. Rapid, rece ca gheața, lipsit de respect – cineva care știa exact ce vrea.”

https://www.youtube.com/watch?v=RhemGJgwdpM&list=LL4B-m-zOMlv4WgeES4f9ypg&index=1110

 

 

Un comentariu

 1. Post By victor L

  Aparent, ce spune dl Ecclestone pare a fi adevarat. Dar nu poate demonstra asta, nu se poate verifica ce spune. E o opinie avizata, ca sa zic asa, dar nedemonstrabila.
  Singura demonstratie verificabila este palmaresul. Si nici acesta in totalitate: vremuri diferite, masini diferite.
  Clasamentul si rezultatele sint dovada de netagaduit.
  Cine a fost inainte, oul sau gaina? nu se poate demonstra. Ramine o enigma frumoasa :D
  – ” germanul pe care îl doream. Rapid, rece ca gheața, lipsit de respect”.
  Asemenea germani au mai demonstrat si altele in Istorie.

Comments are closed.