Binotto: Echipele au fost de acord cu „mini-cursele” de sâmbătă pentru a determina pozițiile de pe grila de start

Șeful Ferrari, Mattia Binotto, a declarat că toate echipele (inclusiv Ferrari) au ajuns la un acord pentru „mini-cursa” de sâmbătă, în locul calificărilor, pentru a determina grila de start a cursei de duminică.

„Toate echipele au fost de acord, inclusiv noi”, a spus Binotto într-un interviu pentru Gazetta dello Sport. „Deci, în 2020, așa se va face”. Acest lucru presupune că acordul va fi confirmat și ideile vor fi prezentate publicului până anul viitor. Dar modificări ale formatului de calificări nu se vor face până în sezonul 2021, când alte modificări ale regulamentului urmează să intre în vigoare.

Asta va însemna că în loc de calificări, acolo unde pilotul care stabilea cel mai bun timp în Q3 plecând din pole position în cursa de a doua zi, va exista o mini-cursă, iar cine o va câștiga va pleca a doua zi primul de pe grilă.

Cu siguranță, ideea acestei modificări se potrivește cu viziunea Liberty Media de a încerca să facă Formula 1 mai interesantă pentru spectatori. Astfel, am putea asista la mini-curse în Marile Campionate din sezonul viitor și, dacă efectul va fi unul pozitiv, ar putea ca ele să se permanentizeze.