Binotto: Ferrari va confirma la Budapesta actualizările monopostului

Marele Premiu al Ungariei din acest weekend va oferi o bază de testare pentru progresele pe care Ferrari le-a făcut odată cu cele mai recente actualizări ale monopostului SF90, afirmă șeful echipei Ferrari, Mattia Binotto.

Ferrari a înregistrat când și când un ritm puternic în 2019, dar slăbiciunile sale au fost evidente la virajele mici și medii. Problemele au putut fi constatate cel mai mult în finalul cursei din Spania și în timpul weekendului, la Monaco, deoarece nu a avut ritm final față de Mercedes și Red Bull.

Ferrari a introdus actualizări în Franța și Austria, cu diferite grade de succes, în timp ce la ultimul tur, Charles Leclerc a sugerat că o schimbare de configurare a ajutat interfața prin colțurile mai lente.

Dar, după cursa de la Silverstone, unde a fost a fost avidă de mare viteză, și după un weekend la Hockenheim întrerupt de defecțiuni mecanice și de ploaie, Binotto crede că progresul echipei Ferrari se va arăta la Budapesta.

„Budapesta este pista pe care, de obicei, răcirea este un factor important și unde monoposturile rulează în configurație maximă a forței aerodinamice. Anvelopele sunt supuse la multă tensiune, din cauza tipului de colțuri. Va fi important să vedem dacă această cursă va oferi o confirmare suplimentară că mașina noastră s-a îmbunătățit pe diverse tipuri de piste”, a subliniat șeful Ferrari.