Binotto, ”relaxat” cu privire la viitorul Ferrari F1. Ce spune despre zvonurile privind plecarea de la echipă

Mattia Binotto spune că se simte „relaxat” în ceea ce privește viitorul său ca director al echipei Ferrari, în urma unor informații apărute în presa italiană care sugerau că ar putea pleca de la echipa din Maranello, în ianuarie.

Ziarul italian La Gazzetta dello Sport a anunțat că Binotto urma să părăsească Ferrari înainte de sezonul viitor, iar șeful Alfa Romeo F1, Frederic Vasseur, ar fi propus ca un posibil înlocuitor.

Ferrari a emis o declarație în care a spus că zvonurile sunt „total lipsite de fundament”, în timp ce pilotul Ferrari, Charles Leclerc, a declarat că oamenii uită cât de multe progrese a făcut echipa italiană în acest an.

Binotto a dezvăluit sâmbătă, la Abu Dhabi, că a vorbit cu președintele Ferrari, John Elkann, după ce au apărut aceste speculații. „Evident, când au apărut aceste speculații, am avut o discuție cu președintele John Elkann”, a spus Binotto.Am discutat deschis despre cel mai bun mod de a merge mai departe. Am decis să lansăm o declarație, poate cel mai bun mod de a pune punct speculațiilor, care nu au niciun fundament”, a adăugat el.

Binotto a subliniat importanța concentrării asupra echipei în cursa din acest week-end, în loc să acorde atenție zvonurilor.

Este vorba despre Ferrari și, mai important să nu te lași distras de ei”, a adăugat el.

Binotto a preluat funcția de șef al Ferrari la începutul sezonului 2019, după plecarea lui Maurizio Arrivabene.