Binotto spune că laurii primei sale victorii la Ferrari revin lui Leclerc și echipei

Mattia Binotto nu crede că prima sa victorie în calitate de șef la Ferrari „contează cu adevărat”, atribuind laurii dublei Ferrari de la Marele Premiu al Belgiei lui Charles Leclerc și restului echipajului.

Leclerc și-a încheiat, în sfârșit, așteptarea cu o primă victorie în F1 după ratările din Bahrain și Austria de la începutul sezonului, obținând prima victorie pentru Ferrari din acest sezon,

Binotto a ajuns în fruntea echipei la începutul anului 2019, Ferrari reușind să se schimbe vizibil încă de la începutul sezonului, dar lăsând loc unui deficit fundamental de performanță a mașinii și unor greșeli în cursele unde Ferrari și-a disputat la mustață victoria.

Rugat să comenteze această primă victorie, Binotto a spus: „Să fiu sincer, nu cred că prima mea victorie ca director de echipă contează cu adevărat. Sunt mult mai fericit pentru Charles, pentru echipă și cred că cei care merită aplauzele sunt ei”.

Șeful Ferrari a adăugat: „Lucrăm în echipă, iar rolurile nu contează. Astăzi am demonstrat că puterea echipei poate fi foarte importantă”.

Ultima victorie obținută de Ferrari în Formula 1 data din sezonul trecut, de la Marele Premiu al SUA, desfașurat în luna octombrie, la Austin. Cursa a fost câștigată atunci de Kimi Raikkonen, actualul pilot al echipei Alfa Romeo Racing-Ferrari.