Bombă în Formula 1: „Honda va părăsi competiția după sezonul 2021”

Honda va pleca din postura de furnizor de motoare în Formula 1 la sfârșitul sezonului 2021. Producătorul japonez a revenit la sport cu McLaren în 2015 și a trecut printr-o perioadă grea. Cu Toro Rosso, marca a reînviat în 2018 și a reușit să furnizeze motoare pentru Red Bull Racing din 2019.

Această colaborare a fost deja fructuoasă în 2019. Motorul Honda a fost foarte fiabil și a fost parțial responsabil pentru cele trei victorii ale lui Max Verstappen. Olandezul a terminat pe locul trei în campionatul mondial și spera să câștige titlul mondial în 2020.

Cu toate acestea, această speranță a fost distrusă după trei eșecuri în primele zece curse. Acolo unde Verstappen nu a avut probleme cu motorul său Honda în 2019, acest lucru nu a fost cazul în 2020. Provocarea titlului este din nou amanata, dar o victorie cu AlphaTauri la Monza a fost încă un punct culminant pentru producătorii de motoare japoneze.

Întrebarile sunt ce va face Red Bull în 2022? Si ce va face Red Bull in 2021, cu un motor in care evident nu se va investi asa de mult pe cum o vor face rivalii sai? Cu siguranta mai sunt si alte raspunsuri de oferit iar la unele nu stim sa punem intrebarile in acest moment.