Bottas a câştigat MP al Turciei. Verstappen preia conducerea campionatului

Valtteri Bottas a câștigat cu măiestrie în fața lui Max Verstappen, care recuperează conducerea campionatului cu șase puncte în fața lui Lewis Hamilton, ajuns doar pe locul cinci.

Finlandezul a câștigat un MP al Turciei captivant care s-a desfășurat în condiții umede, Max Verstappen de la Red Bull și coechipierul său, Sergio Perez, completând podiumul.

Ploaia slabă a acoperit pista cu mult înainte de cursă și, iar după ce s-a oprit, condițiile au impus anvelope intermediare.

Bottas a a luat startul din pole position, în timp ce colegul său de echipă, Lewis Hamilton, a început pe locul 11 ​​datorită penalizării legate de motor, în timp ce Verstappen l-a urmat pe finlandez.

La turul 11, Hamilton s-a clasat în primii cinci după ce a trecut de Pierre Gasly.

Bottas a obținut prima sa victorie din Rusia 2020, cu o performanță impecabilă de atunci, beneficiind și de un punct bonus, întrucât a făcut și cel mai rapid tur.

Oprirea lui Leclerc la boxe l-a adus pe Hamilton pe locul al treilea, britanicul încercând aparent să ajungă până la capăt cu anvelopele de start sau cel puțin să o facă în condiții uscate.

Leclerc a terminat pe locul patru, întrucât Hamilton nu a putut să-l prindă pe pilotul Ferrari în ultimele ture.

Pierre Gasly, de la AlphaTauri, s-a clasat pe locul șase, după ce a primit o penalizare de cinci secunde pentru o coliziune în turul 1.

Graţie locului secund ocupat în Turcia, Max Verstappen a preluat din nou conducerea în ierarhia generală, având un avans de şase puncte faţă de Lewis Hamilton, cu şase etape înainte de finalul sezonului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.