Bottas a ignorat instrucțiunile lui Wolff de a nu pilota pentru cel mai rapid tur

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, susține că Valtteri Bottas și inginerul său i-au ignorat instrucțiunile de dinaintea cursei de la Melbourne de a nu risca să piloteze pentru cel mai rapid tur în Marele Premiu al Australiei.

Finlandezul, câştigătorul Marelui Premiu al Australiei, a realizat şi cel mai rapid tur de circuit în cursă şi a obţinut un punct adiţional în clasamentul piloţilor.

Wolff spune însă că duminică dimineața și-a avertizat piloții că nu dorește ca ei să-și piardă potențiala poziție pe podium, alergând pentru cel mai rapid tur, prin care, în conformitate cu noile reguli, se obține un punct adiţional în clasamentul piloţilor dacă intră în primii zece.

Cu toate acestea, Bottas a fost auzit în echipa de radio când vorbea despre obținerea punctului în plus, în timp ce inginerul său îl avertiza că astfel de „jocuri se întâmplă” cu alți șoferi care încearcă să-l ia de la Bottas.

Wolff recunoaște însă că, în cele din urmă, s-a bucurat că șoferul său a câștigat punctul extra. Deși continuă să fie deranjat de acest lucru. ”Cred că își asumă unele riscuri. Când țintești punctele mari, ar trebui oare să alergi pentru cel mai rapid tur?”.

La rândul lui, Bottas spune că prioritatea sa rămân punctele multe pentru un rezultat, dar adaugă că startul foarte bun i-a oferit ocazia de a pilota pentru cel mai rapid tur de circuit.