Bottas: Honda, mai bună decât ne-am așteptat

F1 pare să fie îndreptat către o luptă cu trei echipe pentru campionatul din 2020.

După victoria lui Max Verstappen în Brazilia, campionul mondial de șase ori, britanicul Lewis Hamilton spune că ar fi cazul ca Red Bull să încheie puternic un sezon. Și, spune el, este tot mai clar că Honda vine din urmă.

„Este minunat să vezi un alt producător puternic”, a spus el. „Sper că înseamnă că vom avea o luptă serioasă cu trei echipe în sezonul viitor. Ar fi bine pentru F1”.

Pilotul Mercedes susține și că este „inevitabil” ca piloți tineri, precum Verstappen și Charles Leclerc, să fie o provocare pentru cei din vechea gardă, dar crede că îi poate învinge.

Valtteri Bottas, coechipierul lui Hamilton, consideră chiar că Red Bull-Honda ar putea să fi depășit echipa Mercedes. „Știam că vor fi puternici, dar cred că au fost chiar mai buni decât ne-am așteptat”, a spus el.

Campionul mondial din 1998 și 1999, Mika Hakkinen, este de acord cu Bottas că Honda ar putea să îi ofere lui Verstappen un avantaj. „În aerul rarefiat de pe circuitul Interlagos, Honda a fost mai rapidă decât Ferrari și Mercedes”, a spus el.

2 comentarii

  1. O singura completare …. Mercedes nu mai dezvolta actualul monopost de cateva curse …. posibil ca de aici sa vina cresterea Honda. Nemtii s-au vazut cu sacii in caruta asa ca nu mai are rost sa investeasca.

    1. Corect! Însă aici Eszter vorba in mare de motor și nu de șasiu. Cred ca in Abu Dhabi va fi Mercedes din nou in fata RB.

Comments are closed.