Bottas începe finalul sezonului de la Abu Dhabi din spatele grilei

Valtteri Bottas va avea o duminică lungă la Abu Dhabi, după ce echipa sa, Mercedes, a fost forțată să înlocuiască elementele unității de propulsie de pe W10-ul finlandez, ceea ce înseamnă că va porni din spatele grilei de start.

Bottas s-a confruntat cu prima defecțiune mecanică la Mercedes începând de la MP al Austriei din 2018 și până la Marele Premiu al Braziliei, monopostul său înregistrând o creștere bruscă a consumului de combustibil înainte de a fi obligat să iasă de pe pistă. Înainte de ultima cursă a anului, pe circuitul de la Yas Marina, Mercedes a cerut să înlocuiască motorul, turbocompresorul și MGU-H cu combustie internă de la monopostul finlandezului.

Sancțiunile care au urmat acestor modificări vor pune acum pe umerii lui Bottas o sarcină dificilă, după ce, în 2017, finlandezul a reușit să câștige Marele Premiu de la Abu Dhabi. Marele Premiu nu a fost câștigat niciodată de pe locul patru al grilei.

Înainte de acest week-end, Bottas era singurul șofer de pe grilă care nu a primit în acest an o penalizare pe grila de start.

Un comentariu

  1. Post By victor L

    Ca urmare a inlocuirilor, in primele doua antrenamente a avut cei mai buni timpi.
    Poate chiar cistiga cursa duminica :D

Comments are closed.