Bottas n-are de gând să renunțe la lupta pentru titlu

Valtteri Bottas nu va renunța la lupta pentru titlul mondial de F1 în fața lui Lewis Hamilton, până când, matematic, acest lucru va fi posibil. O luptă pe care vrea să o ducă în ciuda deficitului de puncte uriaș pe care îl are față de coechipierul său, britanicul Lewis.

După ce au profitat de rezultatele din cursele din Belgia și Italia, cei doi piloți de la Mercedes ocupând locul doi și, respectiv, trei, Hamilton a rămas în continuare în avantaj cu un punct în plus datorită stabilirii celui mai rapid tur al cursei la Monza.

Cu o diferență de 63 de puncte, după doar șapte runde de parcurs în 2019, Hamilton pare tot mai aproape de a câștiga cel de-al șaselea titlu mondial de F1. Lucru pe care Bottas îl recunoaște în mod deschis, vorbind de „slabe șanse” pentru a-și prinde din urmă coechipierul în acest campionat.

Dar finlandezul rămâne încrezător în lupta pentru campionatul mondial de F1, deoarece îi rămân punctele, în ciuda faptului că a recunoscut că ar avea nevoie de „o nebunie” pentru a-l învinge pe Hamilton în clasament. „Nu are niciun rost să renunțăm când există încă statistici care spun că este posibil”, a spus Bottas. „Evident, sincer, sunt slabe șanse, dacă gândești realist la modul în care Lewis performează și la consecvența pe care o are. Dar, evident, nu se știe niciodată”, a adăugat finlandezul.