Bottas nu poate explica

Pilotul finlandez a promis că îl va provoca pe Lewis Hamilton pentru campionatul mondial din acest an, așa cum a spus si anul trecut. Însă, după șase curse, este deja cu 43 de puncte în spatele lui Hamilton, iar Max Verstappen de la Red Bull a ocupat locul doi în clasament.

Întrebat despre deficit, Bottas a răspuns: „Este departe de ideal … este mult prea mare și pot vedea din nou campionatul în derivă. Nu știu motivul pentru moment. În acest moment este dificil de spus, poate că atunci când trece timpul, pot spune. Dar deocamdată nu, nu am un răspuns. ”

Bottas a câștigat deschiderea sezonului în Austria de pe prima pozitie și l-a învins pe Hamilton în calificări, dar în mod regulat acest lucru nu s-a întâmplat.

„Am avut un început bun în prima cursă și viteza la fiecare cursă. Calificarea a fost super-aproape de fiecare dată cu Lewis. Marjele au fost mici ”, a explicat Bottas.

Cu toate acestea, treptat aceste mici marje s-au extins, pe măsură ce Hamilton și-a reafirmat superioritatea față de colegul său de echipă. „Sincer nu știu de ce. În acest moment nu pot spune. Au fost câteva curse de rahat pentru mine la Silverstone, cu ghinion. ”

Bottas nu a marcat niciun punct la Marele Premiu al Marii Britanii la începutul acestei luni, deoarece pneurile i s-au spart aproape de final, în timp ce Hamilton și-a înțepat pneul în ultimul tur și a reușit să țină victoria. Dar, în ciuda acelui incident, modul în care provocarea lui Bottas se estompează da senzatia de deja-vu.

Cu 11 curse rămase în acest sezon, diferența ar putea deveni colosală dacă Bottas nu găsește o modalitate de a întoarce lucrurile, începând de la Spa-Francorchamps din această duminică.