Bottas spune ce l-a afectat cel mai mult în cei 9 ani de F1: Presiunea contractului te roade pe interior

Valtteri Bottas a fost invitatul celui mai recent episod al Podcastului Beyond The Grid, oferind o imagine sinceră a carierei sale la Mercedes. Acesta va fi ultimul sezon al lui Bottas la Mercedes, finlandezul ajutîndu-i pe cei de la Silver Arrows să ajungă la patru campionate ale constructorilor, obținînd 10 victorii, 56 de locuri pe podium și 19 pole-positions, din sezonul 2021 rămânând doar patru curse. De anul viitor, pilotul finlandez se va alătura Alfa Romeo.

„Sunt mândru și știind că voi merge la o altă echipă, am avut timp să reflectez din când în când la această situație, pentru că am realizat niște lucruri destul de speciale împreună”, a declarat Bottas. ”Acum, după cele patru  campionate cîștigate la constructori, și sper că și a cincea oară, e nevoie de doi piloți buni pentru asta. Dacă vă uitați la mine și la Lewis Hamilton ca și co-echipieri, numărul de puncte, victorii și podiumuri pe care le-am adunat, mi-e greu să spun care echipă e mai bună. Mă pot uita în oglindă. Pentru că am încercat și am dat totul”, a continuat Bottas.

Se pare însă că negocierile contractuale au fost o sursă semnificativă de presiune pentru Bottas. După cum a recunoscut, faptul că nu a semnat niciodată un acord de mai mult de un an cu Mercedes i-a adus neliniște și incertitudine. ”Desigur, încerci să-ți spui că nu te afectează și încerci să blochezi orice gânduri negative, dar când există mult zgomot, ceea ce se poate întâmpla în Formula 1, cu siguranță asta nu ajută”, explică Bottas.

„Toto Wolff crede că presiunea este bună pentru mine… Sunt de acord. Presiunea, pentru o anumită perioadă de timp, este bună și te ajută să scoți mai mult din tine, dar dacă ai presiune contractuală de nouă ani de carieră în Formula 1, an de an, asta începe să te roadă pe din interior”, a mărturisit Bottas.

Pentru pilotul finlandez acum urmează o nouă provocare, la Alfa Romeo, colegul său de echipă nefiind încă confirmat. Și recunoaște că, după ce a petrecut atât de mult timp în vârf, fără a câștiga un titlu în clasamentul piloților, este dezamăgit. „Cu siguranță este o dezamăgire pentru că ăsta a fost, în cele din urmă, scopul și visul meu de când eram copil. Într-un fel, se simte ca un eșec că nu am reușit să realizez asta cu Mercedes. Dar… pe de altă parte, am încercat totul și am dat totul”, s-a confesat pilotul finlandez.

Un comentariu

  1. Nu e un pilot care sa isi planga de mila, a fost si alaturi de un mare pilot la Mercedes si incerc sa ii inteleg presiunea la care este supus. Ce ii este de reprosat ca si pilot sunt duelurile unu la unu, unde spun ca are un deficit evident. Asta e viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.