Bottas, victima de serviciu a ordinelor Mercedes

Valtteri Bottas s-a obișnuit cu rolul „copilotului” la Mercedes, dar tratamentul echipei asupra finlandezului la Marele Premiu din Singapore a fost unul foarte dur.

Marele Premiu din Singapore nu a urmat întocmai scenariul pe care îl conturau unii. Deși mulți au crezut că Mercedes și Red Bull se vor lupta pentru victorie, în final Ferrari a fost cea care a dat peste cap toate pronosticurile, spulberând concurența, cu Sebastian Vettel care a marcat prima sa victorie în acest an și cu Ferrari cu o dublă.

Rămâne de văzut dacă „componentele noi” de la Ferrari au contribuit la acest miracol. Cert este că Mercedes a făcut o mișcare extrem de controversată cu Bottas.

Hamilton s-a confruntat cu perspectiva de a reintra pe pista P6 în spatele lui Max Verstappen, Bottas și Alex Albon. Asta până când Săgeție argintii i-au ordonat finlandezului să slăbească ritmul pentru a-i permite lui Hamilton să revină în fața sa, în eventualitatea unei opriri la boxe. Planul a funcționat, pe măsură ce Hamilton a intrat din nou în cursă, iar oprirea ritmului de către Bottas i-a permis coechipierului său să continue și să se situeze pe poziția a patra în clasament.

Bottas este, desigur, o victimă de serviciu a ordinelor Mercedes . Vă mai  amintiți de Marele Circuit din Rusia de anul trecut? Cel puțin, la momentul respectiv,  Bottas i-a permis  lui Hamilton să rămână în Campionatul piloților. Acum însă, în Singapore, nu era nevoie de ce s-a întâmplat.

Un comentariu

  1. Post By victor L

    Aveti dreptate: Hamilton este un pilot slab, iar a-l „favoriza” in dauna lui Bottas nu e acelasi lucru ca atunci cind exista ordine de echipa la Ferrari. Acolo Leclerc nu e sacrificat pentru Vettel :D . Chiar nu va amintiti?
    Sau nu stiti (ma indoiesc) ce inseasmna sport de echipa? Cite puncte ar fi cistigat in plus Bottas? ar fi ajuns pe locul intii?

Comments are closed.