Brawn despre prelungirea contractului lui Schumacher: veţi şti cand o vom face

„Atunci cand vom lua o decizie legata de pilotul Mercedes pentru la anul veti fi primii care veti afla despre acest lucru. Dar inca mai este de lucru” a declarat Ross Brawn seful echipei Mercedes.

Cat despre faptul ca Schumacher isi pregateste retragerea din Formula 1, Brawn insista ca ei inca discuta cu sevtuplul campion mondial. „Noi discutam cu Michael si nu este nici o panica in aceste discutii. Spre acest lucru ne concentram in prezent. Nu cred ca este numai decizia lui, noi trebuie sa gasim o solutie impreuna. Sincer nu pot intra in detalii, dar nu este decizia lui Michael sa ramana si nu este decizia noastra ca el sa ramana, este o decizia comuna. Si ar putea fi luata maine, ar putea fi luata intr-o luna. Avem multe lucruri de discutat cu el si cand vom ajunge la o concluzie vom fi fericiti sa o impartim cu voi. Dar ma tem ca nu va pot oferi un termen in aceasta privinta.”

Intrebat daca el ar dori ca Schumacher – care se apropie de 44 de ani – sa ramana in echipa, Brawn a declarat: „cred ca Michael are enorm de multe de oferit. L-am vazut conducand la Spa – o performanta extraordinara in contextul in care noi nu l-am sustinut pe el cu o masina puternica asa cum am fi vrut. Si el a avut multe performante ca acestea in acest an. Sunt foarte multumit de performanta lui Michael. Cu toate aceste provocari tehnice pe care le vom intampina in special in 2014, cineva cu experienta si calibrul lui Michael ar fi un mare plus pentru orice echipa, dar in special pentru echipa noastra.”

Intrebat despre Lewis Hamilton si venirea lui la echipa Mercedes, Ross Brawn a declarat: „nu comentam asupra speculatiilor”. Dar a admis ca Hamilton este: „un foarte bun pilot, un excelent pilot”.