Brawn: Hamilton și Schumi au un talent special, dar Michael avea o intensitate a detaliului față de monopost

Pe măsură ce Lewis Hamilton se apropie de palmaresul lui Michael Schumacher, Ross Brawn consideră că ceea ce îi diferențiază de restul piloților este că pot „scoate ceva pe neașteptate”. Anul trecut Hamilton a concurat pentru un al șaselea titlu mondial, făcând asta cu urcarea de 17 ori pe podium din cele 21 de curse de Grands Prix, dintre care 11 au fost victorii în cursă.

Brawn nu este surprins de această performanță, apreciind capacitatea lui Schumacher și a lui Hamilton de a câștiga chiar și atunci când șansele le-au fost împotrivă. ”Amândoi sunt talentați în ceea ce fac în mașină și în acele momente în care scot ceva de nicăieri. Unele din tururile de calificare pe care le-a făcut Lewis au lăsat echipa fără cuvinte”, spune Brawn.

El consideră că Lewis este incredibil de profesionist, dedicat și angajat, dar Michael avea o intensitate a detaliului față de monopost, de care Lewis nu are nevoie.

„Michael a apărut într-o epocă în care nu exista tehnologia de-acum. Analiza datelor era destul de rudimentară. Când am lucrat pentru prima dată cu Michael, aveam o foaie cu virajele de mare viteză și el trebuia să explice unde avea probleme de subvirare și unde de supravirare și apoi analizam împreună”, a spus Brawn.