Briatore dezvăluie că Schumacher a fost la un pas să se retragă după moartea lui Senna

Flavio Briatore, fostul șef al echipei lui Michael Schumacher, spune că pilotul german a fost la un pas de a renunța la F1 după moartea rivalului său, brazilianul Ayrton Senna, în 1994. Schumacher a fost în spatele lui Senna, în cursa de la Imola, când mașina Williams Renault pe care pilotul brazilian o conducea a devenit necontrolabilă, ducând la accidentul ce i-a fost fatal.

Schumacher a câștigat în acel an primul său titlu din cele cele șapte și, probabil că sportul cu motor nu ar mai fi arătat la fel dacă ar fi luat decizia de a se retrage în urma acelui teribil Mare Premiu de la San Marino, în care a pierit și Roland Ratzenberger.

Senna și Schumacher erau pregătiți pentru o luptă titanică în vederea câștigării titlului, dar, din păcate, o confruntare între cei doi mari piloți de F1 nu a mai fost posibilă.
Flavior Briatore a declarat pentru ziarul german Kölner Express că Schumacher „s-a schimbat după moartea lui Ayrton Senna. S-a gândit serios să renunțe la curse, dar din fericire pentru noi, a rămas. F1 ar fi arătat destul de diferit fără Schumacher!”.