Briatore: La Ferrari se simte nevoia unui adevărat lider

Pentru Ferrari, cursa din Austria s-a terminat tot atât de repede cum a și început, după ce Charles Leclerc și Sebastian Vettel s-au ciocnit unul cu celălat, făcând ca problemele echipei să crească și mai mult. Și asta după ce mașina pilotată de Leclerc a ajuns peste cea a lui Vettel.

Presiunea pe Ferrari devine tot mai mare. Italienii nu au mai câștigat un titlu mondial de când Kimi Raikkonen a devenit campion în 2007. În ultimii ani, Mercedes a fost tot mai puternic, dar, în 2020, Ferrari a scăzut atât de mult încât chiar și McLaren și Racing Point au luat mai multe puncte. Situație pe care Flavio Briatore nu o înțelege. „Asta necesită o anumită disciplină. Mașina aparține echipei și nu piloților. Ei trebuie să respecte munca echipei. Le-ași fi tăiat cel puțin 5 până la 10 la sută din salariu, pentru că banii sunt singurul mod în care îi poți lovi ”, spune fostul șef al echipei Renault.

„Ferrari are nevoie de un adevărat lider și acum, ca un grup tânăr, face greșeli iar și iar. După Montezemolo s-au făcut multe greșeli. Desigur, ar fi trebuit să aștepte să își anunțe noii piloți. Ai nevoie de un Vettel motivat și în afară de asta, monopostul este prea lent”, spune Briatore arătând cu degetul spre conducere.

”Ferrari nu a câștigat de ani buni și acum are o problemă nu numai cu aerodinamica, ci și cu motorul. A-l aduce pe Lewis Hamilton nu-i va ajuta, deoarece un pilot vă poate oferi până la două zecimi. Dacă aș fi Binotto, aș renunța la următorii doi ani și m-aș concentra pe 2022”, conchide Briatore.