Button ingrijorat de viteza masinii McLaren

Legat de cursa din Barcelona, Jenson Button nu este atat de ingrijorat de rezultatul obtinut cat de lipsa de viteza din cursa si din calificari.

„A fost un sfarsit de saptamana dur, in special Duminica. Cel mai important lucru este sa intelegem de ce nu am avut viteza nici cu benzina multa si nici cu benzina putina. Chiar daca calificarile nu merg bine, in mod normal reusim sa obtinem puncte importante in cursa, dar nu am putut sa pastrez pneurile si nu am avut deloc viteza in cursa. Este ceva ce este ingrijorator” a declarat campionul mondial din 2009.

El a mai spus: „da, Lewis a facut o treaba grozava in calificari si echipa a facut treaba buna ca a pregatit o masina rapida. Legat de cursa poti spune ca Lewis este bucuros ca a obtinut locul 8, dar viteza nu a existat. A fost o cursa mai rea pentru mine, dar daca te uiti si la ritmul lui Lewis din cursa ai sa observi ca nu suntem acolo unde ne asteptam sa fim. Cel mai rapid tur al meu a fost mai lent cu 2,6s decat cel mai rapid, ceea ce este ciudat si nu inteleg de ce s-a intamplat acest lucru. Niciodata nu am fost intr-o asemenea pozitie. A fost la limita.”

„Nu suntem numai noi. Echipa Red Bull a obtinut mai multe puncte decat am obtinut noi si a facut o treaba mai buna din acest punct de vedere, dar nici ei nu au fost rapizi daca ii comparam cu Williams, Sauber, Lotus si Ferrari” a incheiat englezul.