Campionii Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel suferă de probleme similare în 2014.

Aceasta este afirmația managerului lui Raikkonen, Steve Robertson, pe fondul speculațiilor că, în ciuda eforturilor sale de a stăpâni noua maşină, pilotul finlandez ar putea să fi pierdut sprijinul Ferrari și să inceapă să arunce ochii la un nou proiect – lumea rallycross.

Noua generație de maşini de Formula 1 a redus semnificativ forţa de apăsare la partea din faţă, ceea ce a afectat stilul de conducere ce trebuie abordat şi pentru mulţi piloţi fie ei chiar şi campioni mondiali este o problemă de adaptare la noul comportament al maşinii.

De asemenea, în sezonul 2014 în această situaţie nefirească mai este Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial, care a fost umilit în ultima perioadă de către noul venit la Red Bull, Daniel Ricciardo.

„Este adevărat că Kimi și Sebastian par să aibă o problemă similară cu maşinile lor”, a declarat Robertson pentru ziarul Turun Sanomat din Finlanda.

„Putem doar spera că Ferrari este capabil să rezolve această problemă cât mai curând posibil, oferindu-i lui Kimi o maşină la modul în care el ar vrea să fie”, a adăugat el.