”Canada este un indicator crucial pentru Ferrari”

Ferrari a recunoascut ca tractiunea si viteza de varf sunt principalele puncte slabe pentru Ferrari pe circuitul din Montreal, cursa ce sta inaintea lor in acest sfarsit de saptamana.

„Cred ca am imbunatatit masina si in aceste zone de la inceputul sezonului si Canada va fi un bun test in aceasta privinta” a declarat Fernando Alonso dupa care a mai adaugat: „sper ca in Canada vom vedea o masina Ferrari competitiva, acest lucru este foarte important pentru noi, atat pentru cursa in sine cat si pentru restul sezonului. Este greu de a spune dinainte ce va fi; asa cum s-a dovedit pana acum sezonul este foarte impredictibil cu suisuri si coborasuri ce au avut loc in decursul celor 6 curse. Oricum ar fi, nu vad nici un motiv pentru care masina noastra nu ar fi competitiva in Canada, capabila sa lupte pentru primele pozitii in cadrul cursei.”

El a precizat ca nu se lasa inselat de faptul ca conduce clasamentul pilotilor in acest moment si spune ca echipa mai are de recuperat fata de rivalii sai: „faptul ca ma aflu pe prima pozitie in campionat in acest moment este numai inceputul, pentru ca ultimul scop este sa conduc campionatul dupa ultima cursa din Brazilia in Noiembrie. Campionatul este lung si primele 6 curse ne-au adus suficiente puncte ca sa conducem dar suntem foarte constienti ca trebuie sa imbunatatim masina. Trebuie sa facem masina mai rapida, sa muncim mult si sa nu comitem nici o greseala gasind in acelasi timp consistenta, lucru ce nu este usor de facut in acest sezon.”