Cei de la Williams vorbesc despre cursa din Spania

Pastor Maldonado: „am facut multe tururi de circuit inaintea sezonului pe acest traseu si speram ca aceasta experienta sa ne ajute in cursa de Duminica. Este un circuit foarte placut, tehnic, dar totusi rapid cu virajele 3 si 9 care sunt un adevarat test. Este dificil de setat masina fiindca exista viraje rapide, medii si lente. Am muncit foarte mult de la ultima cursa si speram ca imbunatatirile cu care am venit aici sa ne aduca o multime de puncte.”

Bruno Senna: „Barcelona este unul dintre circuitele mele preferate si aici am parte de o sustinere insemnata din partea spectatorilor asa ca de abia astept sa alerg aici. Este un circuit foarte dificil din punct de vedere mental si din punct de vedere fizic, cu multe viraje rapide si un ultim sector tehnic care face diferenta intre piloti. Multe echipe vor aduce la Barcelona componente noi deci va fi interesant de vazut cine a progresat.”

Rémi Taffin, seful operatiunilor de traseu al echipei de sport Renault: „am acoperit 3,600km in testele din iarna de la Barcelona, deci avem o multime de informatii despre cum functioneaza motorul si sasiul pe acest circuit. Asta ne va ajuta sa avem mai putine semne de intrebare in Barcelona.Va fi dificil sa obtinem maxim atat in virajele rapide precum si in virajul 10 si in noua sicana. Sunt si unele diferente de nivel astfel ca trebuie o calibrare pentru a avea forta necesara atunci cand urci panta. Lunga linie dreapta ne va da posibilitatea sa folosim sistemul de recuperare a energiei (KERS) de doua ori fiindca acesta se reseteaza si ar trebuii sa fie oportunitati mai bune pentru a efectua depasiri.”