Cel mai periculos viraj din cursele de F1 se schimbă. Încep lucrările de construcție

O cabană istorică a complexului Eau Rouge / Raidillon de la Spa-Francorchamps a fost demolată întrucât încep lucrările de construcție la circuitul belgian pentru a îmbunătăți siguranța în cel mai periculos punct al turului, virajul Eau Rouge.

Unul dintre cele mai faimoase colțuri din Formula 1 a fost supus unui control intens în ultimii ani, după o serie de accidente terifiante.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, a avut loc un accident terifiant cu multe mașini în W Series la Marele Premiu al Belgiei, Lando Norris de la McLaren reușind cu ceva noroc să evite accidentarea gravă după ce a pierdut controlul într-un viraj și s-a izbit violent de zidul de protecţie

Lucrările de construcție au început pentru a îmbunătăți siguranța la secțiunea de mare viteză și pentru a reduce efectul „pâlnie” al mașinilor care revin pe linia de curse.

Pentru a începe procesul de construcție, o faimoasă cabană situată în Eau Rouge a fost demolată. Cabana a fost unul dintre obstacolele care au împiedicat mutarea barierelor mai în spate.

Din păcate, pilotul de Formula 2 Anthoine Hubert și-a pierdut viața în acest viraj în 2019.