CEO-ul Ferrari îi dă peste degete lui Binotto: „Vrem plafonul bugetar”

Noul plafon bugetar de 145 de milioane de dolari a fost, în sfârșit anunțat, după ce, Ferrari și Red Bull Racing s-au manifestat împotriva acordului. În cazul echipei Ferrari, a existat un paradox. După ce Mattia Binotto declara că se opune plafonului bugetar, CEO-ul scuderiei italiene, Louis Camilleri, și-a schimbat strategia, declarându-se pentru.

Noul plafon bugetar de 145 de milioane de dolari ar trebui să se asigure că Formula 1 va asigura o competiție mai echitabilă pentru toți participanții. Ferrari a intrat în sportul cu motor printre primele echipe și particpă anual la curse mai ales datorită sumelor mari pe care echipa le investește. Din 2020 acest lucru nu va mai fi posibil, iar Louis Camilleri, CEO-ul Ferrari este mulțumit de asta.
„ Sperăm că un plafon bugetar va asigura un viitor durabil pentru Formula 1, unde este viabil din punct de vedere economic pentru toți competitorii. În același timp, nu trebuie să pierdem prea mult, deoarece calitatea trebuie să rămână la vârful sportului cu motor și să facă eforturi pentru inovație”, a declarat Louis Camilleri, potrivit Motorsport-total.com.

Opinia sa este radical diferită de cea a lui Binotto, care a optat pentru modelul care permite echipelor mici să poată cumpăra o mașină de la echipele mari. Propunerea a fost înaintată de Christian Horner, iar Binotto a profitat de ea. Șeful scuderiei italiene este însă acum lovit peste degete în această privință.

„Ferrari este într-o formă bună și putem combate această criză mai bine decât alții. Formula 1 își dorește un număr de maximum 18 curse în 2020, cele mai multe urmând să se țină în spatele ușilor închise. Acest lucru va afecta veniturile Formulei 1, dar și ale echipelor. Acestea vor rămâne pentru noi cele mai mari surse de venit”,, conchide Camilleri.