Chinezul Guanyu Zhou debutează în F 1 cu Alpine

Liderul campionatului de Formula 2 și pilotul de teste al echipei Alpine, Guanyu Zhou, va deveni al doilea pilot chinez care se urcă la volanul monopostului într-o sesiune de antrenamente de Formula 1. El îl va înlocui pe dublul campion mondial spaniol, Fernando Alonso, în prima sesiune din cadrul Marelui Premiu al Austriei, în acest week-end.

Zhou s-a alăturat Academiei echipei în 2019, trecând de la pilot de dezvoltare la pilot de testare pentru echipa F1 în 2020 și a testat pe scară largă mai multe modele de mașini Renault. A participat inclusiv la testul tinerilor piloți, de la Abu Dhabi, la sfârșitul sezonului de anul trecut.

Zhou este în fruntea clasamentului piloților în F2 după trei runde, cu două victorii – Bahrain și Monaco – și două podiumuri suplimentare.

„Va fi un moment foarte special. Mă pregătesc cât de mult pot pentru a fi gata și ca să mă asigur că sunt în măsură să îndeplinesc toate țintele și planurile pe care mi le-a propus echipa. Nu au existat mulți piloți chinezi în Formula 1, așa că a fi la volanul unei mașini de F1 în timpul unui weekend de cursă mă face foarte mîndru”, a declarat pilotul chinez.

Șeful echipei Alpine, Laurent Rossi a adăugat:„În rolul său de pilot de testare, Guanyu a participat la sesiuni de testare și simulare. Este este un pas logic și important pentru una dintre cele mai strălucitoare vedete ale Academiei”.