Cine va fi avantajat în cursa din Arabia Saudită? Horner anticipează o „dramă” pe pista care arată „nebunesc

Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, a descris circuitul stradal din Jeddah drept „nebunesc” înaintea primei curse de Formula din Arabia Saudită, informează Gpfans.

Circuitul stradal din Arabia Saudită va avea cele mai multe viraje din calendar, 27 la număr. Acesta va fi cel mai rapid circuit stradal din calendar, unde zidurile pot fi atinse foarte ușor.

Sezonul 2021 a fost plin de emoții și răsturnări de situație spectaculoase, cu doar două curse rămase în lupta pentru titlul mondial atât la piloți, cât și la constructori, iar Horner anticipează deja că la Jeddah ”vom asista la o nouă dramă”.

„Ne îndreptăm spre Arabia Saudită pentru prima cursă de aici, unde pista arată nebunesc din câte am văzut”, a comentat Horner. „Este un circuit extrem de rapid, iar primul sector seamănă cu circuitul de la Suzuka, dar cu pereți! Va fi o provocare masivă și sunt sigur că va fi multă emoție și dramă”, a mai spus șeful Red Bull.

„Pe hârtie, arată ca un circuit sensibil la putere, așa că ai spune că tinde să favorizeze Mercedes și se pare că și ei se simt așa, dar nimeni nu poate prezice ceva”, susține Horner.

Este puțin probabil ca luptele pentru titlu la piloți și constructori să se încheie în acest week-end. Max Verstappen conduce cu opt puncte în fața lui Hamilton, dar Mercedes are cinci puncte avans în fața Red Bull la titlul pentru constructori.