Circuitul  din Abu Dhabi s-a modificat. Ce transformări a suferit

Circuitul Yas Marina a prezentat modificările aduse pistei înainte de Marele Premiu din Abu Dhabi, din acest an.

Trei secțiuni ale circuitului au fost modificate, în încercarea de a promova curse mai strânse și mai multe depășiri, și anume North Hairpin, South Marina și Hotel Section.

După plângerile de anul trecut conform cărora locația din Abu Dhabi nu oferă un spectacol pentru F1, șefii circuitului au dat undă verde pentru o revizuire majoră a aspectului.

Cea mai mare modificare este la colțul Marsa recent redenumit, la sfârșitul celei de-a doua curbe în spate, unde o secvență de viraje de 90 de grade a fost înlocuită cu un singur viraj înclinat. Simulările sugerează că mașinile vor putea lua acest viraj și cu 240 km/h.

North Hairpin, de dinaintea primei drepte din spate, a fost și el schimbat, virajul în sine fiind lărgit la un colț de 20 de metri lățime.

Înlăturarea virajelor lente a fost făcută pentru a menține mașinile mai aproape pentru o ieșire mai rapidă pe următoarea dreaptă și, astfel, de a crea mai multe oportunități de trecere. Hotel Section este oarecum similară cu designul original, dar interiorul celor patru colțuri care o cuprind a fost deschis.