Comisarii de cursa au decis ca Rosberg nu a gresit in duelul cu Hamilton si Alonso

Comisarii de cursa din cadrul Marelui Premiu din Bahrain au decis ca Rosberg nu este vinovat in nici unul din incidentele in care a fost implicat in cadrul cursei, primul cu Lewis Hamilton si al doilea cu Fernando Alonso.

In ambele incidente Rosberg a facut in aparenta o miscare agresiva de aparare a pozitiei detinuta in cursa, dar dupa ce s-au analizat probele video, telemetria si au fost audiati pilotii implicati impreuna cu reprezentantii echipelor din care fac parte, comisarii de cursa au dat practic un raspuns identic in ambele incidente considerandu-l pe Rosberg nevinovat. Daca de la Hamilton nu a existat o reactie oficiala cu privire la incident, Alonso a fost suparat spuand ca se putea intampla un accident urat din situatia in care au fost implicati cei doi in timpul cursei.

Iata insa ce au decis comisarii de cursa:

Conform articolului 16.1 (ultimul paragraf) incidentul a fost evaluat dupa cursa.

1. Pilotul cu nr. 8 (Nico) a virat spre dreapta dupa iesitea din virajul 3 si miscarea lui spre dreapta a fost una constanta si continua pe trasa, nefacand nici o miscare brusca (asa cum au evidentiat probele video si telemetrice).

2. In momentul cand a facut miscarea Rosberg, masina cu numarul 4 (5 in cazul lui Alonso) a fost in spatele sau si nici o parte din masina cu numarul 4 (respectiv 5) nu a fost in dreptul sau.

3.Pilotul cu nr. 8 a facut miscarea la dreapta inainte ca masina cu nr. 4 (5) sa faca aceasi manevra.

4. Datorita vitezei Delta dintre cele doua masina care a fost una importanta, a fost dificil pentru masina cu nr. 8 sa cunoasca pozitia exacta a masinii cu numarul 4(5).