Coulthard știe de ce Alonso este mai bun la 40 de ani, decât a fost Schumacher

Legendarul pilot de F1 David Coulthard a explicat de ce Fernando Alonso a reușit să facă performanțe în sportul cu motor, în ciuda vârstei sale, spre deosebire de Michael Schumacher. Pilotul spaniol a obținut patru podiumuri în primele cinci curse de F1 din 2023, ajungând pe un confortabil loc 3 în Campionatul piloților, în spatele celor doi piloți de la Red Bull. A fost un început de an remarcabil pentru Alonso, care la 41 de ani, este cel mai în vârstă pilot de pe grilă.

Michael Schumacher a revenit în 2010 în F1, cu Mercedes după trei sezoane de stat pe bară, dar a fost nevoie de ceva timp pentru a reveni la forma de dinainte. În cel mai recent podcast Formula Success, Coulthard a explicat motivele din spatele succesului lui Alonso.

Când Alonso s-a îndepărtat prima dată de F1, a trecut direct la IndyCar, a făcut Dakar-ul. El are o pistă de kart și îl vezi testându-și karturile la unitatea lui din Spania”, a spus Coulthard.

„Așadar, nu și-a întrerupt activitatea și toate lucrurile pe care le avea în minte. Există expresia „Nu lăsa bătrânețea se se apoprie. Dacă o lași, în cele din urmă, vei deveni bătrîn. Dar, poți să lupți să o ții la distanță, păstrându-ți un spirit tânăr, atâta timp cât natura îți va permite… Cred că a fost vorba de faptul că, deși a stat departe de F„1, departe de F1, Alonso nu a plecat definitiv din lumea sportului cu motor”, a comentat Coulthard, amintind că după ce a luat o pauză de la curse, Schumacher ”s-a jucat cu motociclete, apoi a avut un accident și și-a rupt o vertebră, și abia după trei ani a revenit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.