Cum arată circuitul stradal pentru MP al Arabiei Saudite

Arabia Saudită a dezvăluit aspectul noii sale piste de Formula 1 de 250 km/ h din Jeddah, care va fi cel mai lung și mai rapid circuit stradal din calendar.

Jeddah va găzdui prima cursă de F1 a Arabiei Saudite pe 5 decembrie anul acesta, după ce a semnat un acord pe termen lung pentru a găzdui campionatul.

Organizatorii cursei au dezvăluit acum aspectul celor 6,755 km de pistă. Devenind astfel al doilea cel mai lung circuit din calendarul F1, după Spa-Francorchamps din Belgia.

Este de așteptat ca liniile drepte și lungi și secțiunile de mare viteză să ofere o viteză medie a turului de aproximativ 250 km / h, cu potențialul de a exista trei zone DRS separate.

Cea mai rapidă porțiune a pistei este de așteptat să fie pe drumul lung până la colțul final al acului din stânga, la curba 27, unde  mașinile ar putea să atingă 322 km/ h înainte de a se apropia de zona de frânare.

Circuitul are un total de 27 de curbe și rulează în sens invers acelor de ceasornic.

Ross Brawn, directorul general al sporturilor cu motor pentru F1, și-a exprimat convingerea că noul circuit va fi unul care să producă curse bune: „Am lucrat îndeaproape cu echipa de la Tilke și cu promotorul pentru a ne asigura că avem o pistă care oferă curse interesante pentru fanii noștri și îi provoacă pe toți piloții”.

Circuitul se află în zona Corniche din Jeddah, care este la aproximativ 12 km nord de centrul orașului principal.
MP al Arabiei Saudite va avea loc noaptea și este planificat să fie penultima rundă a campionatului mondial de F1 din acest an.