Curba 10 de pe circuitul Catalunya fost remodelată

Circuitul Barcelona-Catalunya este probabil cea mai cunoscută pistă pentru echipele de Formula 1. Care vor lua parte în acest week-end la Marele Premiu al Spaniei. Lucrările de remodelare la curba 10 a Circuitului Catalunya, colțul din stânga cunoscut sub numele de „La Caixa”, au fost finalizate.

Acest unghi avea două căi: una mai lungă și mai largă, utilizată în MotoGP până în 2015 și alta mult mai închisă, situată cu câțiva metri înainte, folosită de F1.

Noul profil pentru curba 10 este mai puțin unghiular și ar trebui să faciliteze intrarea și virarea monoposturilor.

Șeful Pirelli Motorsport, Mario Isola, a explicat: „Profilul de colț modificat din curba 10 oferă o nouă provocare care ar putea influența modul în care șoferii abordează cursa. Am văzut în trecut că strategia a fost unul dintre factorii cheie de diferențiere la Barcelona și ne-am aștepta ca acest lucru să se vadă încă o dată în acest weekend”.

Pirelli anunță și că cele mai dure anvelope din gamă care revin la Barcelona în acest weekend sunt C1 ca P Zero White Hard, C2 ca P Zero Yellow mediu și C3 ca P Zero Red soft.

Deși vremea din Spania este probabil mai rece decât anul trecut, cererile ridicate de energie ale pistei rămân: în special dreapta foarte lungă la curba 3.