Cursa de la Imola în pericol? Alertă de inundații înainte de MP din Italia. Personalul F1 a fost EVACUAT

Italia va găzdui primul său Grand Prix continental al sezonului în weekend-ul viitor, pe circuitul Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Dar pentru a doua oară în această lună, vremea este deosebit de rea în regiunea Emilia-Romagna, iar mulți se întreabă dacă cursa este în pericol. Conform ultimelor informații, personalul de Formula 1 a fost să evacueze zona, potrivit Motorsport.com, care raportează, de asemenea, că echipele sunt deja pe pistă și caută să își pregătească garajele.

La începutul lunii mai, multe străzi din Imola au fost inundate și mai multe persoane au fost evacuate. Pentru miercuri și joi codul roșu este din nou în vigoare în zonă și de aceea toată lumea este sfătuită insistent să nu iasă pe șosele. Pentru Formula 1, vremea rea ​​ar putea fi deosebit de problematică, echipele fiind ocupate acum cu instalarea în padoc.

Alertă de inundații

Este de așteptat ca ploile torențiale să continue pe tot parcursul weekendului, cu furtuni care au fost prognozate anterior să lovească pista în timpul calificărilor.

Cauciucuri noi pentru Imola

Înaintea cursei, Pirelli urmează să introducă noi anvelope pentru vreme umedă care nu vor avea nevoie de nicio pătură de încălzire a anvelopelor. Mario Isola de la Pirelli a declarat: „Începând cu acest GP, va fi introdus un nou compus de anvelope, care nu va necesita folosirea în prealabil a încălzitoarelor de anvelope. Testele pe pistă au arătat o performanță și mai bună decât precedentul Cinturato Blue, complet umed, chiar și fără încălzirea electrică a anvelopei”.