Cursa MP din Austria

Hamilton pleaca de pe locul 4 si Vettel de pe locul 9. Deci va fi actiune pe pista maine si ambii piloti vor dori cu monosporturile rapide avute la dispozitie sa … castige cursa. Ce vor reusi vom vedea Duminica incepand cu ora 16.10.

Aceste clasari vin dupa o penalizare de 3 pozitii pe grila de start pentru Hamiton care l-a blocat in calificari pe Raikkonen si dupa ce masina lui Vettel a suferit o defectiune. Si pilotul Haas, Kevin va pleca cu 5 pozitii mai jos decat s-a clasat dupa ce a schimnat cutia de viteze. Acest lucru ii permite lui Hamilton sa plece de pe locul 4 si nu locul 5.

Toate aceste penalizari a dus ca maine sa vedem un McLaren plecand de pe locul 5 al grilei de start. Oare cand s-a intamplat asta ultima data?

Oare va reusi Leclerc sa obtina prima victorie in Formula 1? El va pleca pe pneurile usoare care sunt mai rapide decat cele medii la fel si Verstapen, in timp ce pilotii Mercedes vor pleaca pe cele medii, mai lente dar care tin mai mult decat cele usoare.

Grila de start:

1. Charles Leclerc, Ferrari
2. Max Verstappen, Red Bull
3. Valtteri Bottas, Mercedes
4. Lewis Hamilton, Mercedes
5. Lando Norris, McLaren
6. Kimi Raikkonen, Alfa Romeo
7. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo
8. Pierre Gasly, Red Bull
9. Sebastian Vettel, Ferrari
10. Kevin Magnussen, Haas
11. Romain Grosjean, Haas
12. Daniel Ricciardo, Renault
13. Sergio Perez, Racing Point
14. Lance Stroll, Racing Point
15. Nico Hulkenberg, Renault
16. Daniil Kvyat, Toro Rosso
17. Robert Kubica, Williams
18. George Russell, Williams
19. Alexander Albon, Toro Rosso
20. Carlos Sainz, McLaren

Cea mai tanara prima linie la start din istoria Formulei 1, a reusit sa ofere un spectacol frumos. Verstapen si Leclerc.