Cyril Abiteboul: Mașina are o viteză mai mare decât am arătat

Șeful echipei Renault F1 Team, Cyril Abiteboul, este încă destul de confuz după performanța echipei sale la Melbourne.

Totul a început cu o problemă electrică pentru Nico Hulkenberg în timpul primului antrenament, înainte ca o problemă cu centura de siguranță să-l facă pe Daniel Ricciardo să abandoneze la mijlocul Marelui Premiu.

În timp ce echipa s-ar putea să fi fost aproape pentru a avea ambele mașini în S3, nimic nu a funcționat așa cum a sperat Abiteboul. Ambele mașini au fost eliminate în S2.

Abiteboul spune că calificările „i-au afectat” șansele echipei în cursă.

„Plecăm din Australia cu sentimente amestecate și cu un contrast de pozitiv și negativ””, a spus Abiteboul. ”Principalul negativ a fost la calificări, unde am avut o serie de probleme care ne-au afectat potențialul și poziția de start. Asta a făcut ca prima cursă a lui Daniel să fie complexă și am încercat să recuperăm pozițiile de la start, dar, în cele din urmă, a trebuit să îi retragem mașina din cauza pagubelor”.

Șeful Renault a explicat că Nico a fost cel care „a reușit să întoarcă situația și a avut o cursă foarte puternică”. ”A fost foarte inteligent și a avut o cursă bună, terminând pe poziția a șaptea”.

”Știm că mașina are o viteză mai mare decât am arătat și va fi prioritatea cursei următoare de a extrage mai mult de la platforma inițială, cu o execuție mai ușoară în week-end, în timp ce vom lucra la upgrade-urile planificate”, a spus Cyril Abiteboul.