Daimler „se străduiește” să-l aducă pe Vettel

Există tot mai multe zvonuri conform cărora Daimler, compania mamă a Mercedes, „se străduiește” să-l aducă pe Sebastian Vettel în echipă, în 2021.
Viitorul lui Vettel în sportul cu motor este tot mai dezbătut în aceste zile, după ce a devenit oficial că va pleca de la Ferrari la sfârșitul anului 2020, după șase sezoane la echipa italiană.

Speculațiile privind noua echipă a cvadruplului campion mondial au mers întâi către McLaren și Renault, după ce Daniel Ricciardo a decis să părăsească echipa franceză.

Dar, în condițiile în care Mercedes a venit să confirme că ambii săi piloți, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, vor rămâne fără contract la sfârșitul anului, există șanse, chiar dacă mici, ca Vettel să se alăture „Săgeților Argintii”.

Jurnalistul acreditat la FIA, Giuliano Duchessa, a sugerat că există un scenariu interesant luat în calcul de Mercedes acum, când Vettel este „pe piață”. „Consiliul de conducere al Daimler se străduiește să-l aducă pe Vettel pe un contract, din 2021”, a scris Duchessa pe Twitter.

Se pare că Toto Wolff are „frâna de mână” în luarea unei decizii, în timp ce Lewis Hamilton vrea ca Valtteri Bottas să fie menținut pentru încă un sezon.

Wolff a încercat să evite elegant răspunsul când a fost întrebat despre Vettel. El a spus că plecarea lui Vettel la Ferrari „nu poate fi ignorată” de Mercedes, iar posibila aducere a pilotului ar fi excelentă din perspectiva marketingului.

De altfel, voci autorizate din presa de Formula 1 cred că Mercedes este singura opțiune viabilă a lui Vettel în sezonul viitor, dacă acesta nu se va retrage din F1.