Damon Hill: Ferrari „își linge rănile” în timp ce lupta cu Mercedes se intensifică

 

Fostul campion mondial de Formula 1, Damon Hill, crede că Ferrari „își linge rănile” în timp ce se concentrează spre ce va urma anul viitor, în condițiile în care Mercedes este cu un pas mai aproape de locul al doilea în Campionatul Constructorilor.

Scuderia a câștigat două din primele trei curse, prin victoriile obținute de Charles Leclerc, în timp ce Red Bull a avut unele probleme de fiabilitate, lăsându-i pe cei de la Ferrari să spere că ar putea reveni în vârful F1, pentru prima dată din 2008.

Dar problemele de fiabilitate, corelate cu greșelile piloților și deciziile strategice greșite ale celor de la Ferrari au permis rivalilor de la Red Bull să ajungă pe primul loc în cele două campionate.

Ferrari și-a condus motoarele sub puterea maximă la cursa din Mexic, Hill declarând: „Aveți plafonul bugetar, nu-i așa? Așa că nu puteți arunca motoarele în aer, totul este la un cost suplimentar!”. „Cred că acum încearcă să se conserve, să-și lingă rănile și să treacă mai departe, astfel încât șoferii să nu primească upgrade-uri. Dacă aruncă în aer un motor, totul va fi la un cost mai mare”, a spus fostul pilot de F1.

O potențială dilemă pentru Mercedes

Mercedes se află la 40 de puncte în spatele celor de la Ferrari în Campionatul Constructorilor, cu două curse rămase până la final, precum și cu o cursă de sprint în Brazilia, în acest weekend. Trecând pe locul al doilea, ar reduce permisiunea de testare aerodinamică pentru Mercedes, în comparație cu clasarea pe locul trei, care ar duce la o potențială dilemă strategică pentru anul viitor, crede Hill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.