Daniil Kvyat nu are șanse să vină la Red Bull în 2020

Consultantul Red Bull, dr. Helmut Marko, a declarat că Daniil Kvyat nu intră-n cărți pentru un loc în echipa de seniori în 2020.

Kvyat va rămâne la Toro Rosso încă un sezon, dar Red Bull va decide de pe lista scurtă dacă Pierre Gasly sau Alexander Albon vor deveni partenerul lui Max Verstappen.

Verstappen, care a făcut progrese la Red Bull la jumătatea anului 2016, se află deja sub contract pentru 2020, dar echipa se gândește încă la varianta unui coechipier.

Gasly a fost adus în 2019 în locul lui Daniel Ricciardo, care a plecat la Renault, dar a luptat pentru performanță în prima jumătate a campaniei. Deși pilotul francez a primit asigurări că locul său e în siguranță pentru tot restul anului, în vacanța de vară, calculele celor de la Red Bull i-au clătinat poziția. Astfel, Albon, care a performat în Formula 1 cu Toro Rosso în 2019, a fost promovat la Red Bull după doar 12 Grand Prix-uri, iar Gasly a revenit la Toro Rosso.

„Ne vom face evaluarea după Mexic”, a explicat Marko pentru Sky Sports. El a precizat că rusul Kvyat a fost deja confirmat [la Toro Rosso] pentru anul viitor, urmând ca Red Bull să decidă între Gasly și Albon.